Al zes tips bij politie over dader die conductrice neersloeg

Momenteel zijn er bij de politie al zes tips binnengekomen over het identiteit van de zwartrijder die eind september een conductrice van achteren aanviel en bewusteloos sloeg. Volgens een politiewoordvoerder zou er in een van de tips een naam zijn genoemd, wat nog niet heeft 'geleid tot een doorbraak in het onderzoek'.

In de Opsporing Verzocht, Omroep Brabant en op internet zijn deze week beelden getoond van de mishandeling. De verdachte zat op 28 september in de internationale trein van Brussel naar Amsterdam. Hier werd hij gecontroleerd door de conductrice, echter kon de man geen geldig kaartje tonen, waarna  tegen hem gezegd dat hij op station Breda een geldig vervoersbewijs moest aanschaffen.

Bij de stop in Breda stapte de dader uit de trein en benaderde de conductrice van achteren en sloeg haar vervolgens op het hoofd waarna ze bewusteloos raakte. Bij de vluchtpoging van de dader zou een andere reiziger nog een poging hebben gedaan om de dader te tackelen, wat mislukte. 

Het gaat om een ongeveer 35-jarige man, die opviel door zijn Vlaamse accent. Hij is rond de 1.65 meter en tenger, en vluchtte rond 18.30 uur weg via de roltrap richting de stationshal waar hij aan de centrumzijde het station verliet.

De NS heeft laten weten dat de conductrice een dag na het incident weer aan het werk is gegaan. "Ze is naar de huisarts gegaan, maar bleek geen hersenschudding of iets dergelijks te hebben", vertelt NS-woordvoerder Inge Rijgersberg aan het AD.

Foto: Treinenweb
Het station van Breda waar het laffe incident plaatsvond.
Archieffoto: Treinenweb