Zeven dagen geen treinen tussen Venlo - Helmond

Vanaf maandag 4 november tot en met zondag 10 november wordt er non-stop aan het spoor tussen Helmond en Venlo gewerkt. Dit betekent dat er zeven dagen lang tussen Helmond en Venlo geen intercity's rijden. Tussen Deurne en Helmond blijven de sprinters gewoon rijden.

Om de bouw van een nieuwe spooraansluiting in Venlo af te ronden, leggen ProRail en aannemer Dura Vermeer Railinfra in opdracht van het Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo ongeveer 6 kilometer nieuw spoor aan. Dat spoor leidt naar een nieuwe Railterminal van logistiek dienstverlener Cabooter Group. Hier kunnen spoorgoederenvervoerders in de loop van 2020 hun containers laden en lossen. De komst van de railterminal is belangrijk voor de economische ontwikkeling van het bedrijventerrein Greenport Venlo; een logistieke hotspot op de grens met Duitsland.

Naast het realiseren van de spooraansluiting worden er bij Horst-Sevenum ook wissels en bovenleiding vernieuwd.

Testen beveiliging

Sinds de bouw startte in november 2018 is er al heel veel werk verzet. Aan de westkant is een wissel aangelegd zodat treinen straks kunnen afslaan naar de toekomstige Railterminal. Voor treinen die uit de richting van Duitsland komen, is tussen de beide hoofdsporen een nieuw stuk spoor aangelegd waar de treinen kunnen wachten om veilig de oversteek te maken naar de railterminal. Maar voordat dit nieuwe spoor en bovenleiding in gebruik kan worden genomen, wordt de beveiliging eerst uitgebreid getest.

Reisadvies

Tijdens de werkzaamheden rijden er geen intercity's tussen Helmond en Venlo. Er blijven wel sprinters rijden tussen Helmond en Deurne. De NS zet snel- en stopbussen in. Op zaterdag 9 november rijden er ook geen treinen van Arriva tussen Venlo en Venray en op zondag 10 november rijden er geen treinen van Arriva tussen Roermond en Venray. ProRail en NS adviseren mensen hun reis tijdig te plannen via de reisplanner voor het beste advies.

Foto: NS
Foto: NS

Bron: ProRail