Gehandicapte reiziger in rolstoel door passagiers uit trein gezet

De 36-jarige rolstoelgebruiker Sven Romkes uit Assen stond naar eigen zeggen 'perplex' toen hij dinsdag door andere passagiers uit een drukke trein werd gezet. Het voorval vond plaats op station Almere Centrum waar hij door drie personen, in zijn rolstoel zittend, de trein uit werd gezet. Op sociale media heeft hij laten weten 'witheet van woede' te zijn.

Romkes had nog maar net plaatsgenomen in de intercity naar Leeuwarden die volgens hem behoorlijk  druk was. "Ik was druk bezig om mijn rolstoel in de trein te zetten. Maar drie mensen pakten mij en mijn rolstoel op en tilden me de trein uit. Ze namen mijn plek in, waarna de deuren dicht gingen en de trein vertrok”, vertelt Romke tegenover RTV Drenthe.

Dat zou zijn gedaan door twee "goedgeklede Nederlandse jongeren met een bekakt accent", zegt hij tegenover Hart van Nederland. Het incident vond uit het zicht van de conducteur plaats. Romkes: "Ik neem de NS niets kwalijk."

Hij heeft nadat hij uit de trein werd gezet, noodgedwongen een half uur langer wachten op zijn volgende trein.

Steun

Romkes bericht op sociale media heeft veel steunbetuigingen opgeleverd. Zijn bericht werd honderden keren gedeeld. Ook minister De Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) heeft via sociale media laten weten hem hulp te willen leveren. Ook de NS leeft met Romkes mee: "Wij zetten ons juist steeds meer in om de treinreis voor mensen in een rolstoel zo goed mogelijk te faciliteren. Dan zijn dit berichten die je liever niet hoort”, reageert een woordvoerder van het vervoersbedrijf tegenover RTV Drenthe.

Archieffoto: Dinotron
Archieffoto: Dinotron