Komende weekenden hinder op spoor rond Leiden Centraal

Ook de komende periode werkt ProRail aan het spoor rondom Leiden Centraal. Hierdoor moeten reizigers die van en naar of via dit station rijden rekening houden met langere reistijden, drukkere treinen, omreisroutes en alternatief vervoer.

In het weekend van zaterdag 5 en zondag 6 oktober werkt ProRail aan het spoor bij Hoofddorp waar ze twee wissel zullen vernieuwen. Ook op station Schiphol worden er spoorstagen en bovenleiding vervangen. Er is daardoor dit weekend beperkt treinverkeer tussen Amsterdam, Schiphol en Leiden Centraal. Omreizen is dan mogelijk via Haarlem.

Haarlem-Leiden

Volgende week op zondag 13 oktober, rijden er geen treinen op het traject Haarlem-Leiden Centraal. Daar rondt ProRail een twaalf weken durend project af waarbij er oude niet in gebruik zijnde goederensporen zijn verwijderd.

Leiden-Utrecht

Van vrijdag 18 tot en met zondag 20 oktober werkt ProRail aan de spoorlijn tussen Leiden Centraal, Alphen aan den Rijn en Woerden. Daar wordt er onderhoud gepleegd aan sporbielzen en het grindballast. Tijdens deze periode rijden er geen treinen op dit traject, en worden er vervangende NS-bussen ingezet.

Leiden-Schiphol / Leiden-Haarlem

Van vrijdag 30 november tot en met zondag 1 december vervangt ProRail vier wissels en een van de sporen bij Leiden Centraal. Ook werken we aan een van de perrons en treffen we vast voorbereidingen voor langdurige werkzaamheden volgend voorjaar. Dit betekent geen treinverkeer tussen Leiden Centraal en Schiphol en beperkt treinverkeer tussen Leiden Centraal en Haarlem.

Reisadvies

Reizigers die op deze genoemde momenten op de genoemde trajecten rijden moeten rekening houden met langere reistijden en drukkere treinen. Het advies is om voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Foto: Lex Langhorst
Eerdere werkzaamheden op het station van Leiden Centraal
Foto: Lex Langhorst