Provincie Overijssel wil onderzoek naar kwartiersdienst op Zwolle - Enschede

De provincie Overijssel trekt 500.000 euro uit om meer treinen te laten rijden tussen Enschede en Zwolle. Ze willen onderzoek gaan uitvoeren naar de haalbaarheid van een kwartiersdienst en het verkorten van de reistijd.

Het aanpassen van de spoorlijn staat hoog op de agenda van de provincie. Bovenaan staat de spoorverbinding tussen Zwolle en Enschede. In totaal trekt de provincie in 2020 105 miljoen euro uit voor het openbaar vervoer. Dat blijkt uit de begroting die Gedeputeerde Staten gisteren presenteerde.

Intercity

Sinds de zomer van vorig jaar rijdt er een intercity tussen Enschede en Zwolle. Deze is 14 minuten sneller dan de stoptrein die ook op dit traject rijdt. Deze dienst kon pas worden gerealiseerd toen er op Zwolle een extra perron kon wordengeopend, en nadat de elektrificatie aan is gepast en met extra capaciteit. De provincie heeft nu plannen omhet spoor op dit traject te verdubbelen zodat er extra capaciteit ontstaat zodat er extra treinen kunnen rijden.

De provincie wil hier komend jaar verder onderzoek naar doen. Het verduurzamen van de andere spoorlijnen staat ook hoog op de agenda, blijkt uit de 72 miljoen euro die Gedeputeerde Staten er komend jaar voor uittrekt. Daarvan wordt onder meer het spoor tussen Almelo, Mariënberg en Hardenberg op den duur geëlektrificeerd.

Foto: Treinenweb
Het perron op Zwolle voor de stoptrein naar Enschede (Foto: Treinenweb).