Stadler wint eerste order in Turkije voor zeven hybride locomotieven

Het Zwitserse Stadler en het Turkse transportbedrijf Körfez Ulaştırma hebben een contract ondertekend voor de levering van zeven hybride EuroDual-locomotieven inclusief onderhoud gedurende acht jaar.

De krachtige locomotieven, waarvan nog niet bekend is wat het uiterlijk zal gaan worden, worden ingezet in het Turkse goederenvervoer. Volgens het contract de eerste locomotief die tegen 2021 werd geleverd.

Hybride trekkracht

Voor Turkije is de inzet van hybride locomotieven een doorbraak. Körfez Ulaştırma zal het gebruiken voor vrachtvervoer op wegen met een hoog stijgingspercentage waar een hoge tractie vereist is, afhankelijk van de vereisten in elektrisch bedrijf met 25 kV AC of diesel-elektrisch bedrijf.
De EuroDual heeft een vermogen van 2,8 megawatt in diesel-elektrische stand tot 6,15 megawatt indien deze elektrisch is aangedreven via een bovenleiding. De aanzetkracht is maximaal 500 kN dankzij zes aangedreven assen en een geavanceerd hechtingscontrolesysteem.

Körfez Ulaştırma is de eerste particuliere spoorwegexploitant in Turkije die een transportvergunning heeft gekregen sinds de overheid twee jaar geleden haar hoofdlijnen in licentie heeft gegeven.

Afbeelding: Stadler
Afbeelding: Stadler