Geen treinen tussen Utrecht - Den Bosch/Tiel van vrijdag tot en met zondag

Van vrijdag 30 augustus tot en met 1 september rijden er geen treinen tussen Utrecht - Den Bosch/Tiel. Er worden vanwege werkzaamheden aan en rond het spoor, vervangende snel- en stopbussen ingezet.

Er zullen tijdens deze periode voorbereidingen worden gepleegd voor de aanleg van een trillingsreducerende constructie langs de spoorlijn. Deze vangt trillingen van passerende treinen op en zorgt voor minder hinder in de woningen die dicht op het spoor liggen. Als gevolg hiervan zal de overweg aan de Nieuwsteeg afgesloten zijn voor al het verkeer omdat er kabels en leidingen moeten worden verlegd.

Ook vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats tussen Geldermalsen en Den Bosch. Naast de brug over de Linge komt een tweede brug te liggen voor de trein van Geldermalsen naar Dordrecht. In Tricht wordt er gewerkt aan een extra derde spoor. De trein tussen Geldermalsen en Dordrecht hoeft dan niet langer het spoor Geldermalsen – Utrecht te kruisen.

Combinatie van werkzaamheden

Andere werkzaamheden die plaatsvinden zijn het aanpassen van de bovenleiding bij de toekomstige onderdoorgang Randweg. In Waardenburg worden er twee wissels die zestig meter lang zijn in het spoor geplaatst. Deze worden met een hijskraan in delen vanaf het viaduct aan de Zandweg op hun plaats gehesen. Tijdens deze periode is het viaduct afgesloten voor verkeer. Verder vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan het spoor tussen Geldermalsen en Den Bosch.

Reisadvies

Op vrijdag 30, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september is er geen treinverkeer mogelijk tussen Utrecht – Den Bosch/Tiel. Er rijden snel- en stopbussen. Wij adviseren reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Foto: ProRail
Foto: ProRail