Nieuwe station van Heerlen op 5 augustus geopend

Aanstaande maandag 5 augustus is het zover: Het nieuwe station van Heerlen wordt geopend. Het station welke de afgelopen week ontmanteld werd, is sinds 2012 ondergebracht op een tijdelijke locatie vanwege de bouw van het nieuwe Maankwartier. Nu het nieuwe stationsgebied officieel in gebruik is, wordt ook het nieuwe station in gebruik genomen.

Het tijdelijke station met de loopbrug werd  ongeveer zeven jaar geleden geplaatst. De brug verbond het tijdelijke station aan de Parallelweg met het busstation aan de achterkant. Nu het nieuwe station zo goed als klaar is, heeft de brug haar nut verloren is deze inmiddels weggehaald. Dit vindt plaats tijdens een treinvrije periode rondom Heerlen van 31 juli tot en met 4 augustus.

Nieuw station

Hoewel het nieuwe station aanstaande maandag zal worden geopend zullen de werkzaamheden nog niet helemaal voltooid zijn. Winkeliers zullen hun spullen en voorraden verhuizen naar de winkelruimtes in de nieuwe stationshal. Boven en rond het station en het spoor verrijzen hier de komende tijd diverse restaurantjes, winkels, een hotel, kantoren, terrassen en woningen op verschillende bouwlagen. Op 31 augustus vindt er een feestelijke officiele opening plaats van het Maankwartier en het station. Tijdens deze dag zullen er diverse activiteiten en optredens plaatsvinden.

Liften

De leverancier van de liften heeft helaas laten weten de liften niet tijdig te kunnen opleveren. Er wordt met man en macht aan gewerkt om de liften alsnog zo snel mogelijk in gebruik te kunnen nemen. ProRail zet daarom medewerkers in die mensen die slecht ter been zijn van en naar de perrons kunnen begeleiden. Onder begeleiding kunnen mensen de sporen dan oversteken via een overpad. De liftleverancier zet zich in om de liften in de eerste week van september op te leveren.

Foto: Treinenweb

Foto: Treinenweb
Enkele foto's van het Maankwartier op de plek van het nieuwe station. De foto is begin juli van dit jaar gemaakt.
Foto: Treinenweb