Reizigers geŽvacueerd uit gestrande Eurostar-trein

Ongeveer 600 reizigers hebben urenlang vastgezeten in gestrande Eurostar-trein. De trein die onderweg was naar Londen was vanwege een storing aan de bovenleiding gestrand. Hierdoor viel uiteindelijk de air-conditioning uit waardoor de temperaturen in de trein opliepen.

De trein strandde omstreeks 11:00 uur in de buurt van Halle, in de buurt van Brussel. Uiteindelijk mochten alle inzittenden om 14:30 uiteindelijk de trein verlaten om de koeling op zoeken van de schaduw van een soort tunnel. Volgens een zegsvrouw van de Eurostar is een andere trein onderweg om de gestrande reizigers op te halen. Vanwege de verstoring rijden er momenteel in beide richtingen geen Eurostar-treinen tussen Brussel en het Verenigd Koninkrijk.

Nadat de stroomvoorziening in de trein was uitgevallen, hield een batterij in de trein de stroom en airco een tijdje op gang. Nadat ook de batterij uitviel, werd het bloedheet in de trein, beklaagden getroffen reizigers op Twitter.

Het is onbekend of er Nederlanders in de trein zaten. Eurostar laten weten dat het geen mededelingen doet over de identiteit van de reizigers. Het is onduidelijk hoelang de treindienst tussen Brussel en Londen gestremd blijft. Eurostar laat weten dat alle inzittenden hun geld voor een ticket kunnen terugkrijgen.

Extreme temperaturen

In België is zonet 38,9 graden gemeten in Kleine Brogel, een vliegbasis op ruim 30 kilometer ten zuiden van Eindhoven. Het oude record van 38,8 graden stamt uit 2015. In Nederland is er vanmiddag 38,8 graden gemeten in Gilze en Rijen.

Foto: Delft Trains
Archieffoto: Delft Trains