Treinverkeer tussen Frankrijk en ItaliŽ tot half augustus door modderstroom gestremd

Het treinverkeer tussen Frankrijk en Italië zal naar verwachting tot 15 augustus gestremd zijn vanwege een modderstroom in zuidoost Frankrijk. Deze is ontstaan na de zwarte stormen in de afgelopen week. Dit meldt spoorbeheerder RFC North Sea-Med.

De modderstroom vond vorige week plaats op de spoorlijn tussen Saint Michel-Valloire en Modane in Frankrijk. Doordat het spoor zwaar beschadigd is kunnen er op dit traject geen reizigers- en goederentreinen rijden. Ook de TGV tussen Parijs en Milaan, de Italiaanse treinen van Thello en de regionale TER-treinen kunnen hierdoor niet tussen Frankrijk en Italië pendelen.

Naar alle verwachting zal de spoorlijn pas weer op 15 augustus kunnen worden geopend. Momenteel wordt er door de spoorbeheerder van het traject onderzoek gedaan naar alternatieve vervoersmiddelen.

Het is niet de eerste keer dat een deel van het Europese spoor afgesneden is vanwege noodweer. Al eerder in de zomer van 2017 konden goederentreinen weken lang niet over de Rhine-Alpine traject rijden, vanwege bodemverzakkingen in het Duitse Rastatt.

Foto: Tipiac
Archieffoto: Tipiac