Van 6 juli tot en met 22 juli grootschalige werkzaamheden rondom Zwolle

Komend weekend starten grootschalige werkzaamheden bij knooppunt Zwolle. Vanaf dat moment zal ProRail onder andere de hele sporenbundel aan de westzijde van het station aanpassen. Van zaterdag 6 tot en met maandag 22 juli is treinverkeer aangepast.

In deze zomerse weken zullen de volgende dingen worden aangepakt: De kabels voor het aansturen van de wissels en de bovenleidingen, het ombouwen van verouderde gaswissels naar elektrische verwarmde wissels voor een duurzamer en toekomstbestediger gebruik in de winter, houten dwarsliggers worden vervangen voor betonnen en geluidsdempende bielzen, en ook zal er een extra spoor worden aangelegd naar het opstelterrein.

Omdat er al een buitendienststelling plaats vind rondom Zwolle, combineert ProRail deze ook met werkzaamheden rondom Wijhe. Hier wordt groot onderhoud aan een spoorbrug uitgevoerd.

Reisadvies

De spoorbeheerder en NS adviseren reizigers om vlak voor hun reis de reisplanner te raadplegen om te kijken of de werkzaamheden gevolgen hebben voor de treinreis.

Foto: Treinenweb.nl
Foto: Treinenweb.nl