Stadler wint opnieuw contract voor acht FLIRT treinen voor Texas

De Zwitserse treinfabrikant Stadler wint nog een contract in de VS en zal voor Dallas Rapid Transit (DART) 8 FLIRT-treinen leveren voor het Cotton Belt project in Texas. De vierdelige treinen moeten aan het einde van 2022 in de reizigersdienst rijden. Het contract heeft een waarde van ongeveer 119 miljoen Amerikaanse dollars.

Vervoerder DART heeft Stadler opdracht gegeven om acht FLIRT's te ontwikkelen en te produceren, en om een servicelocatie te ontwerpen voor het project Cotton Belt Regional Rail.

De nieuwe treinstellen hebben straks 240 zitplaatsen en 225 staanplaatsen. Ze voldoen ook volledig aan de vereisten van de American Disability Equality Act (ADA). Om de veiligheid van alle passagiers te garanderen, zijn de treinen uitgerust met een uitgebreid controlesysteem. Bovendien wordt er ook een slim reizigerstel systeem toegepast die de reizigers over de trein verdeelt.

Opbouw

De FLIRT voor DART is voorzien van een dieselelektrische aandrijving en in overeenstemming met de Amerikaanse emissierichtlijnen "Tier 4 Final" en de emissievoorschriften van de Federal Railway Authority. Elke trein bestaat uit vier delen en is voorzien van een PowerPack-motorrijtuig in het midden, die we ook bij de GTW kennen. Dit rijtuig is voorzien van de dieselmotoren en de aandrijfapparatuur. De treinen hebben twee motordraaistellen en vier loopdraaistellen. De lengte van de trein is 97 meter.

Vierde bestelling voor Texas

Deze levering is al de vierde bestelling van Stadler voor Texas. Spoorvervoerders CapMetro in Austin, Denton County Transportation Authority in Lewisville en TEXRail in Fort Worth gingen al voor met hun order voor de FLIRT-treinen.

"Nadat wij enkele projecten voor Texas hebben uitgevoerd, is Stadler zeer verheugd DART te voorzien met onze ultramoderne treinen. We zijn er trots op dat DART voor ons FLIRT heeft gekozen en we zijn ervan overtuigd dat we een product kunnen leveren dat voldoet aan de hoge eisen van passagiers en dus ook onze klanten, "aldus Martin Ritter, CEO Stadler Amerika.

Afbeelding: Stadler
Afbeelding: Stadler