NS zet dit weekend extra treinen in naar Amsterdam en Zandvoort

Dit weekeinde zet de NS vanwege de zomerse temperaturen extra treinen in naar Zandvoort, en zet het ook langere treinen in vanwege de concerten en evenementen in het ArenA Park, zoals het concert van de Toppers, The Eagles en een festival in AFAS Live.

Omdat er dit weekend tussen Schiphol Airport en Diemen Zuid/Amsterdam Bijlmer ArenA geen treinverkeer rijdt, en omdat de snelweg A-10 West is afgesloten, zet de NS op diverse trajecten naar dit station langere treinen in. Ook maken treinen hier een extra stop.

Om de passagiersstroom op het station in goede banen te leiden neemt de NS extra veiligheidsmaatregelen. Zo wordt de toegang tot station Bijlmer ArenA aangepast, wordt er extra personeel ingezet en staan er extra informatieschermen om de reizigers snel naar de perrons te begeleiden.

Extra strandtreinen

Ook naar de badplaats Zandvoort worden, vanwege de verwachte zomerse temperaturen, dit weekend extra treinen ingezet. Tussen 10.00 en 19.00 uur worden er tussen Haarlem, Overveen en Zandvoort vier treinen per uur ingezet in plaats van de reguliere twee treinen per uur. De NS heeft laten weten dat de treinen voor zaterdag al in de reisplanner vermeld zijn. Die van zondag zullen in de loop van de zaterdag verschijnen.

De NS liet vrijdag weten de diensten in het strandseizoen van 2020 op dit traject nog verder te willen uitbreiden naar zes treinen per uur. Ook is spoorbeheerder ProRail aan het onderzoeken of de capaciteit op dit traject nog verder kan worden verhoogd vanwege de Formule 1 race in mei volgend jaar, en de verwachte drukte.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb