Treinen staan tijdens Nationale Herdenking twee minuten stil

Tijdens de Nationale Herdenking zaterdag om 20.00 uur staat het openbaar vervoer in Nederland twee minuten stil. Alle vervoerders laten hun personeel de voertuigen tijdens de herdenking stilzetten om reizigers en medewerkers de gelegenheid te geven oorlogsslachtoffers te herdenken. ProRail laat op dat moment even voor acht uur alle seinen op rood zetten zodat het treinverkeer voor twee minuten wordt stilgelegd.

Vrijdag 3 mei vindt om 13.00 uur de herdenkingsceremonie plaats bij het 'Monument voor Gevallen Spoorwegpersoneel' bij de Inktpot, het hoofdkantoor van ProRail aan het Moreelsepark in Utrecht. Medewerkers en gepensioneerden van NS en ProRail herdenken hier de 477 medewerkers die bij het uitoefenen van hun werk tijdens de Tweede Wereldoorlog om het leven zijn gekomen.

De NS organiseert op vier mei herdenkingsbijeenkomsten op stations in Alkmaar, Amsterdam Centraal, Arnhem Centraal, Den Haag Centraal, Haarlem, Nijmegen en op Utrecht Centraal.

Op 5 mei tijdens Bevrijdingsdag zetten veel vervoerders meer voertuigen in en de NS laat ook langere treinen rijden, omdat op een groot aantal plekken bevrijdingsfestivals zijn gepland. Reizigers wordt geadviseerd om de reisplanner te raadplegen voor meer informatie.

Foto: Treinenweb
Archieffoto: Treinenweb