ProRail opent vernieuwde fietsenstalling op Amsterdam Amstel

Afgelopen maandag is op station Amsterdam Amstel een vernieuwde, uitgebreide en bewaakte fietsenstalling geopend. Deze biedt plaats voor 3.300 fietsen. Al direct na de opening werd er massaal van de stalling gebruik gemaakt door reizigers.

De bewaakte stalling is voorzien van digitale informatieschermen die fietsers de weg wijzen naar vrije stallingsplekken, en geven aan hoeveel parkeerplakken er nog beschikbaar zijn. Deze stalling biedt plek voor 3.000 fietsen, en daarnaast kunnen reizigers in de stalling gebruiken maken van maar liefst 300 OV-fietsen. Met de fietsenstalling aan de Goudriaanstraat, en de OV-fietsen, is er op station Amsterdam Amstel nu ruimte voor in totaal 5.800 fietsen.

Nieuwe ingang

De ingang van de nieuwe fietsenstalling is verplaatst naar het Julianaplein. Zowel de entree, de glazen schuifdeuren, als de aankleding van de hal van de fietsenstalling sluiten aan bij het historische, monumentale karakter van het Amstelstation welke tachtig jaar geleden zijn deuren opende.

ProRail laat weten dat er de komende tijd extra handhavers zullen ingezet. Zij zullen erop toezien dat fietsen op de daarvoor bestemde plekken worden gezet. Dat wil zeggen in de bewaakte fietsenstalling onder het station én in de onbewaakte stalling aan de Goudriaanstraat.

Foto: ProRail

Foto: ProRail
Foto's: ProRail