Binnenkort extra spitstreinen tussen Utrecht en Leiden

De huidige spitstreinen tussen Leiden - Alphen aan den Rijn gaan binnenkort in de brede spits doorrijden van en naar Utrecht Centraal. Dat heeft de provincie Utrecht bekend gemaakt. Per wanneer de verlengde spitstreinen precies kunnen gaan rijden is nog onduidelijk.

De extra spitspendel Utrecht-Leiden is de uitkomst van gesprekken tussen ProRail, NS en de provincies Utrecht en Zuid-Holland. Zij hebben afgesproken om de extra spitsverbinding zo spoedig mogelijk te realiseren. De komende maanden moet duidelijk worden wanneer de spitspendel daadwerkelijk in de dienstregeling komt te staan.

Stop in Leidsche Rijn

Ook wordt onderzocht of deze treinen een extra stop kunnen maken op Utrecht Leidsche Rijn. De spitstreinen zullen gaan rijden tussen 6-10 uur en 15-19 uur en worden uitgevoerd met de nieuwe Sprinter, de Sprinter Nieuwe Generatie (SNG).

De vier partijen spreken ook al enige tijd over het versnellen van de intercity tussen Leiden en Utrecht. Zij hebben afgesproken om daarvoor een plan van aanpak op te stellen en voor het zomerreces van 2019 afspraken te maken over een vervolg.

Foto: Treinenweb
Station Woerden, gelegen tussen Leiden en Utrecht (Foto: Treinenweb.nl)

Bron: Treinreiziger.nl