Eurostar start met betalingen via Google Pay

De Eurostar biedt vanaf afgelopen woensdag voor haar reizigers een nieuwe manier zonder papieren tickets te kunnen reizen. Met Google Pay kunnen Google-gebruikers mobiele tickets voor de hogesnelheidstrein kopen en op te slaan op in hun account.

Google Pay is momenteel beschikbaar in 15 Europese landen, waar helaas Nederland nog niet onder valt. Hoewel de Nederlandse bank Bunq inmiddels via een omweg haar gebruikers van Google Pay gebruik laat maken, is nog niet bekend waneer het betaalsysteem officieel in Nederland geïntroduceerd zal worden. Treinenweb heeft inmiddels hierover enkele vragen gesteld bij Google.

Reizigers die Google Pay willen gebruiken hebben minimaal Android Lollipop nodig welke in november 2015 uit is gekomen. Vervolgens kunnen ze dan eenvoudig hun mobiele ticket opslaan in Google Pay vanuit de Eurostar-app en direct doorgaan naar de incheck-poortjes om hun reis te beginnen.

Mobiele tickets

De nieuwe optie voor reizigers heeft als doel het gebruik van mobiele tickets verder te vergroten, als onderdeel van de plannen van Eurostar om het papiergebruik tegen 2020 met 50% te verminderen. Sinds 2018 is het aantal papieren tickets dat op stations is afgedrukt met een derde verminderd en nu goed voor slechts 10% van alle Eurostar-tickets.

Het gebruiken van mobiele tickets die opgeslagen kunnen worden bij Google Pay is het nieuwste in een reeks digitale verbeteringen van Eurostar. Eerder dit jaar heeft Eurostar ook de Eurostar-app geüpdatet om gebruikers kaarten voor het openbaar vervoer voor de stad van bestemming te laten zien en de mogelijkheid om tickets voor attractieparken te boeken.

Foto: Eurostar
Het gebruik van een mobiel ticket in de Eurostar-app
Foto: Eurostar