Goederenvervoerder MeTrans bestelt tien Vectron locomotieven bij Siemens

De Duitse goederenvervoerder Metrans, een dochteronderneming van Hamburg Port and Logistics heeft tien Vectron meerspannings-locomotieven besteld bij van Siemens Mobility, hiermee is de mijlpaal van de 900e verkochte Siemens Vectron behaald.

De locomotieven worden gebouwd in de fabriek van Siemens in Allach, bij München. De leveringen staan gepland van eind 2019 tot het voorjaar van 2020. De locomotieven zullen worden gebruikt voor grensoverschrijdende vrachtvervoersdiensten in Midden- en Oost-Europa.

Vectron

De locomotieven voor Metrans hebben een maximaal vermogen van 6,4 MW en een maximale snelheid van 160 km / uur en zijn uitgerust met de vereiste nationale treinbesturingssystemen en ETCS. De locomotieven zijn momenteel toegelaten in Oostenrijk, Tsjechië, Duitsland, Hongarije, Polen en Slowakije, met mogelijke upgrades voor het gebruik in Bulgarije, Kroatië, Nederland, Roemenië, Servië en Slovenië.

De Vectron is sinds oktober 2017 in het algemeen toegelaten in Nederland. Hierbij moet wel worden voldaan aan de vereisten voor inbouw van het ATB-beveilingssysteem. De stellen van MeTrans zullen hier na de levering (nog) niet over beschikken.

Archieffoto: Jan Suchi (Wikipedia)
Een foto van een bestaande TRAXX-locomotief van MeTrans. Naar verwachting zal de kleurstelling op de Vectron-locomotief hetzelfde worden. (Archieffoto: Jan Suchi (Wikipedia))