Politie op zoek naar familie van Chinese jongen

Op maandagavond 8 april heeft NS-personeel een onbekende minderjarige jongen aan getroffen in de stationshal van Utrecht Centraal. De Chinese jongen bleek niet in het bezit te zijn van identiteitspapieren en maakte duidelijk dat hij op zoek was naar zijn vader.

De jongen, wiens leeftijd wordt geschat tussen 12 en 16 jaar oud, was enkel in het bezit van een rugzak met kleding. Met behulp van een Chinese tolk is er een gesprek met hem gevoerd, maar dit leidde niet tot een hereniging met zijn familie of verblijfplaats. De jongen is inmiddels ondergebracht op een veilige plaats en de politie zet het onderzoek naar zijn achtergrond voort.

Camerabeelden

Vooralsnog heeft het opsporingsonderzoek nog geen bruikbare resultaten opgeleverd. Uit de camerabeelden blijkt dat de jongen op maandagavond 8 april, tussen 18.45 uur tot 19.03 uur, bij de fontein op het plein tussen de stationshal en Hoog Catharijne heen en weer liep. Ook heeft hij daar  even onder het "bollendak" gezeten. Tussen 19.03 tot 19.30 uur stond hij bij de ingang van het station te praten met medewerkers van de NS.

Signalement

De jonge is van Aziatische herkomst, en vermoedelijk Chinees. Zijn leeftijd ligt tussen 12 en 16 jaar. De kerel heeft zwart kort stekelig haar en is ongeveer 1.75 meter lang. Hij heeft een tenger postuur en draagt geen bril. Hij was gekleed in een zwarte sweater met capuchon en joggingbroek en droeg zwart/witte sportschoenen. De rugzak is meerkleurig met een opvallend rood vak aan de voorzijde.

De politie doet een dringende oproep aan iedereen om mogelijk relevante informatie met de politie te delen. Wie herkent de jongen op basis van het signalement en de rugzak? Wie heeft de jongen op de bewuste avond gezien en/of heeft gezien waar de jongen vandaan kwam?

Informatie kan via de website van de politie of via het reguliere telefoonnummer 0900-8844. Anoniem in contact komen kan via: 0800-7000.

Foto: R. Claij
Archieffoto: R. Claij