[upd] Hinder tussen Leiden - Schiphol en tussen Amsterdam - Lelystad

Vanwege een defecte bovenleiding, en werkzaamheden rond Leiden rijden er dinsdag nauwelijks treinen tussen tussen Almere - Amsterdam Zuid - Leiden. De NS adviseert reizigers indien mogelijk hun reis uit te stellen. De verwachting is dat het treinverkeer tot tenminste 17:00 uur gehinderd blijft.

Volgens NS is de bovenleiding vanochtend bij Duivendrecht beschadigd geraakt. Het incident gebeurde in de vroege ochtend, waarbij een trein is gestrand. Betreffende trein – met defecte pantograaf – is later naar Amsterdam Zuid gereden. In combinatie met de omvangrijke werkzaamheden bij Leiden heeft dit tot gevolg dat zeer weinig treinen kunnen rijden tussen Leiden en Schiphol en tussen Amsterdam en Lelystad.

Reisadvies

“Wij adviseren u om uw reis indien mogelijk uit te stellen of gebruik te maken van alternatief vervoer” adviseert NS op haar website. “Bent u al onderweg, houd de berichten op de stations goed in de gaten voor een zo actueel mogelijk reisadvies.”

Reizigers vanuit Leiden en Den Haag worden geadviseerd zoveel mogelijk via Utrecht Centraal om te reizen. “Houd daarnaast ook rekening met extra drukte in de trein en een langere reistijd.” De verwachting is dat dit in elk geval tot 17.00 uur duurt.

Update 14:22: "Minder hinder tijdens spits"

ProRail is druk bezig met het herstel van de bovenleiding tussen Schiphol en Diemen Zuid bij Weesp. Monteurs zijn bezig op één van de vier sporen. Halverwege de middag kan een deel van de treinen weer rijden over de drie naastgelegen sporen. Dat betekent dat de hinder in de spits aanzienlijk zal zijn verminderd. Naar verwachting zal omstreeks 19:00 uur het treinverkeer weer volledig hervat kunnen worden.

Treinreizigers krijgen het advies om kort voor vertrek hun reis te plannen via 9292 voor een reisadvies op maat.

Archieffoto: TahR78
Archieffoto: TahR78

Bron: Treinreiziger.nl