NS plaatst piano op station Eindhoven

Vanaf afgelopen maandag kunnen reizigers op Eindhoven ook een muzikaal deuntje spelen. Ook op dit station is nu ook een staionspiano te vinden welke is ingewijd door TU-student en pianist David Hordijk. Met deze piano op het station erbij komt het aantal nu op zeventien te staan

David startte vorig jaar een Facebookpagina die veel steunbetuigingen ontving. Met deze succesvolle actie kan David nu trots zijn. De feestelijke ingebruikname vond plaats met Frank Smits (Manager stationsoperatie Zuid) die David de als "peetvader" van de stationspiano namens vele reizigers feliciteerde.

"NS vindt een stationspiano in een studentenstad als Eindhoven een mooie toevoeging aan de beleving op het station. De piano is te vinden op de eventplek in de monumentale hal aan de centrumzijde van het station", zegt NS woordvoerster Monique van Hezewijk. Wel benadrukt ze dat de piano meer een 'pop-up'-piano is omdat deze tijdens bijzondere evenementen tijdelijk kan worden weggehaald. Met Koningsdag bijvoorbeeld, om de doorstroom in het station te bevorderen.

De stationspiano

De NS is sinds september 2014 gestart om met diverse partners piano’s te plaatsen op stations. Inmiddels is dit slaginstrument op de meeste grote stations te vinden. De piano’s op de stations zijn toegankelijk voor iedereen, en heeft op stations al vaak voor leuke verrassingen gezorgd en zelfs twee recordpogingen. Bij de plaatsing van de piano's is in sommige gevallen samengewerkt met andere partijen, zoals een muziekschool.

De piano's hebben als doel om stations te veraangenamen en het wachten aangenaam te maken.

Foto: NS
Foto: NS