Duizenden mensen reisden met zondag met boekenweekgeschenk

Op de Boekenweekzondag reisden zondag duizenden treinreizigers op vertoon van het Boekenweekgeschenk Jas van Belofte gratis door heel Nederland. Het is de 18e keer dat NS deze mogelijkheid biedt. De week werd die dag afgesloten met een meet & greet met de schrijver van het Boekenweekgeschenk Jan Siebelink en schrijver van het Boekenweekessay, Murat Isik.

Dit jaar gingen voor het eerst zowel de schrijver van het Boekenweekgeschenk, Jan Siebelink, als de schrijver van het Boekenweekessay, Murat Isik, op tournée met de trein. Zij reisden naar Utrecht, Arnhem en Deventer om fans te ontmoeten, en boek te signeren en voor te lezen. Met deze dag is de 84e Boekenweek traditiegetrouw feestelijk afgesloten.

Jan Siebelink vertelt: "Het doet mij goed om al die blij verraste gezichten van reizigers te zien. We praten over van alles, waaronder hun reis. Zojuist vertelde een reiziger onderweg te zijn naar Velp, mijn geboorteplaats. Vaak zijn er ook kinderen bij en ik hoop natuurlijk dat zij aan het lezen slaan. Daar doen we het voor."

Murat Isik vertelt over de treintournée: "Wat ontzettend mooi en dynamisch om lezers te ontmoeten in de trein. Helaas, is dit ook meteen het einde van de Boekenweek. Een week vol prachtige ontmoetingen en gesprekken."

Foto: Treinenweb
De schrijvers Murat Isik en Jan Siebelink (Foto: Treinenweb)