Vrijdag- en zaterdagavond langere treinen rond Arnhem vanwege concert Snollebollekes

De NS verwacht vrijdag- en zaterdagavond een topdrukte rond Arnhem. Veel reizigers zullen dan naar het concert van Snollebollekes in het GelreDome gaan. De vervoerder zet extra lange treinen in rond de Gelderse hoofdstad.

De extra lange treinen worden onder meer ingezet op de trajecten naar Den Bosch, Utrecht, Zwolle en Zutphen. Deze zullen ongeveer na 23:00 uur gana rijden, na afloop van het evenement. Ook aan het eind van de middag zet de NS vanaf enkele stations al langere treinen naar Arnhem in.

"Maar 's avonds verwachten we een grotere piek. Iedereen gaat ongeveer tegelijk weg en met de heenreis zit dat anders. Sommigen gaan eerst een hapje eten in Arnhem, anderen komen pas iets voor de start van het concert in Arnhem aan.", benadrukt de woordvoerder. Horeca-eigenaren in Arnhem roepen al via hun Facebook-pagina's de concertbezoekers al op om eerder naar Arnhem te komen om op de terrassen te kunnen genieten van een hapje of een drankje. 

Beide concerten waren in een korte tijd uitverkocht, waardoor er in twee dagen tijd 60.000 bezoekers naar de stad komen. Omdat er ook op de wegen rondom Arnhem veel verkeer wordt verwacht plaatst de gemeente extra bewijzering naar het evenement.

Foto: NS
Foto: NS