Grote hinder op spoor tussen Utrecht en Amsterdam

Vanwege een aanrijding met een persoon is het treinverkeer rondom Utrecht en Amsterdam dinsdag ernstig verstoord. Volgens de NS zal de hinder nog tot 12:30 uur duren waarna het nog enige tijd kan duren voordat de dienstregeling weer volgens plan rijdt.

Momenteel rijden er geen treinen tussen stations Amsterdam Bijlmer ArenA en Utrecht Centraal, Schiphol Airport en Utrecht Centraal en Amsterdam Bijlmer ArenA en Breukelen.

Momenteel is er ook een verstoring op het spoor tussen Schiphol Airport en Rotterdam Centraal vanwege een gestrande trein, en rijden er minder intercity's tussen Utrecht Centraal en 's-Hertogenbosch.

Reisadvies

De NS adviseert haar reizigers om, indien mogelijk, de reis uit te stellen, voor alternatief vervoer te kiezen of om te reizen via Amersfoort. Reizigers die al onderweg zijn wordt aangeraden om de omroep in de gaten te houden. Ook moeten zij rekening houden met extra reistijd en drukkere treinen.

Voor reizigers die een bestemming tussen Utrecht en Amsterdam Bijlmer ArenA hebben rijden er NS-stopbussen tussen Amsterdam Holendrecht en Abcoude, tussen Utrecht Centraal en Utrecht Zuilen en Maarssen en Breukelen. Reizigers voor Holendrecht kunnen vanaf Amsterdam Bijlmer Arena met de metro reizen.

De NS benadrukt dat er geen doorgaande busverbinding tussen Utrecht en Amsterdam Bijlmer Arena is.

Foto: Rob Dammers
Foto: Rob Dammers