Chaos op spoor in Zuid-Nederland vanwege defecte kabel en aanrijding

Vanwege een stroomstoring was er zondagmiddag urenlang geen treinverkeer mogelijk tussen Eindhoven en Boxtel. De verstoring duurde van 10:50 uur tot 20:30 uur. Veel reizigers lieten via sociale media dat ze niet in Eindhoven of Tilburg konden komen, en dat ze in lange wachtrijen stonden. Ook tussen Breda en Dordrecht reden er in de middag geen treinen vanwege een aanrijding.

De oorzaak van de verstoring bleek een kapotte kabel en een defect onderdeel in een technische kast langs het spoor bij Liempde. Monteur van ProRail zijn lang bezig geweest om het probleem te achterhalen. Inmddels is de defecte kabel vervangen en zal een ander onderdeel later worden vervangen. Het treinverkeer is inmiddels al weer op gang gekomen.

De NS zette tijdens de storing "enkele tientallen" bussen in om gestrande reizigers tussen Eindhoven en Den Bosch te vervoeren, maar volgens een NS-woordvoerder was het "heel moeilijk" om iedereen mee te krijgen.

Reizigers werden geadviseerd om te reizen via Nijmegen en Venlo, maar al gauw bleek de capaciteit van de Arriva treinen de reizigersstroom niet aan te kunnen. Op station Eindhoven stonden er honderden gestrande mensen verder wouden reizen met busvervoer, en ook in 's-Hertogenbosch stond het rijen dik. Dranghekken en afzetlint waren er nodig om de mensenmassa's te kunnen bedwingen.

Ook tussen Breda en Dordrecht reden er tussen 15:30 en 19:00 geen treinen vanwege een aanrijding met een voertuig. Bij deze aanrijding tussen een trein en een auto vielen er gelukkig geen gewonden. De politie onderzoekt de zaak.

De NS-woordvoerder spreekt van een "heel vervelende" dag.

Archieffoto: PXhere
Archieffoto: PXhere