Stadler Rail kondigt gang naar de beurs aan

Treinfabrikant Stadler Rail meldt dinsdag dat ze stappen zullen zetten naar de beurs. Het bedrijf met het hoofdkantoor in het Zwitserse Bussnang, laat in een persbericht weten dat ze binnenkort in aandelen op de Zwitserse SIX Swiss Exchange handelen. De beursgang zal naar verwachting in de komende maanden plaatsvinden, afhankelijk van de marktomstandigheden.

Stadler werd in 1942 in Zwitserland opgericht en is eigendom van Peter Spuhler, die rechtstreeks en onrechtstreeks 80% van het aandelenkapitaal van de onderneming bezit. Het restant voor de ene helft in handen van RAG Foundation en de andere helft in handen van van het management.

Na de beursgang wil Spuhler zijn positie tegenover Stadler voor langere tijd handhaven als de grootste aandeelhouder en zal hij blijven optreden als uitvoerend voorzitter. Volgens Stadler is de beursgang een volgende stap in de ontwikkeling van Stadler waarmee het de zichtbaarheid en reputatie van het bedrijf op zijn wereldwijde markten verder wilt verbeteren.

Over Stadler

Stadler Rail is uitgegroeid tot een van de toonaangevende producenten van spoormaterieel in Europa. het bedrijf heeft wereldwijd al meer dan 8.000 treinen en locomotieven verkocht die in 41 landen rondrijden en onderhouden worden. Ook in Nederland is Stadler actief met diverse soorten FLIRT en GTW treinen.

Foto: JoachimKohlerBremen (Wikipedia)
Een Flirt voor de SBB in onderhoud bij de werkplaats van Stadler Rail in het Zwitserse Bussnang.
Foto: JoachimKohlerBremen (Wikipedia)