Vrijdag weer treinverkeer tussen Enschede en Gronau

Vrijdag zal het treinverkeer tussen Enschede en Gronau weer hervat worden. Woensdagavond reed een trein van DB Regio bij Enschede tegen een omgevallen boom op het spoor. De trein ontspoorde hierdoor en raakte beschadigd. Er zijn geen gewonden gevallen bij de botsing.

De bergingswerkzaamheden van de Duitse trein bij Enschede hebben de hele dag geduurd, meldt spoorbeheerder ProRail. Volgens ProRail duurde het hersporen van het treinstel uiteindelijk langer dan verwacht door de locatie van de trein. "De kraan kon niet dicht genoeg bij de trein komen", aldus ProRail. Inmiddels is de trein weer herspoord, en weggesleept voor herstel naar de werkplaats van de DB in Duitsland.

Dwarsliggers

Bij de ontsporing zouden er 120 dwarsliggers vernield zijn. Deze zijn door ProRail gedurende de hele dag vervangen door ze uit het balast uit te graven en deze met specialistische apparatuur weer nieuwe liggers weer terug te plaatsen. ProRail verwacht dat deze werkzaamheden vrijdagochtend afgerond zijn.

Archieffoto: Treinenweb
Een archieffoto van een Talent-trein van DB Regio op het oude perron van Enschede. Inmiddels maakt deze gebruik van het tegenoverliggende perron die direct aansluit bij het station.
Archieffoto: Treinenweb