Recordjaar voor Eurostar met 11 miljoen reizen in 2018

De Eurostar die Europa met Engeland verbindt presteert zeer goed. Afgelopen jaar heeft de verbinding 7 procent meer passagiers vervoerd wat neerkomt op in totaal 11 miljoen reizigers. Hiermee is ook de omzet met 12% gestegen. Ook zakenmensen maakten in 2018 meer gebruik van de Eurostar, hun reizen stegen ook met 12 procent.

In dit jaar viert de Eurostar haar 25-jarige bestaan. Gedurende deze periode heeft de vervoerder in total al 190 miljoen passagiers mogen vervoeren tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland sinds de start van de treinverbinding in 1994.

Mike Cooper, CEO van Eurostar: "In de afgelopen 25 jaar heeft Eurostar de weg geëffend voor reizen over het Kanaal en de band tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland versterkt. De populariteit van onze nieuwe treinverbinding tussen Londen en Amsterdam toont de groeiende interesse van reizigers voor internationale hogesnelheidstreinen en een duurzaam alternatief voor de luchtvaart."

Cijfers

Maar liefst 11 miljoen passagiers reisden met de Eurostar in 2018, wat neerkomt op een stijging van 7% ten opzichte van 2017 wat tot nu toe het hoogste aantal reizigers is geweest. In  2017 lag dit aantal nog op 10,3 miljoen reizigers.

Ook steeg de omzet met 12%, dit was in 2018 gestegen naar 989 miljoen Britse pond tegenover 880 miljoen Britse pond in 2017. Het bedrijf meldt vandaag ook een voorlopige niet-geauditeerde bedrijfswinst van 96.6 miljoen Britse pond in 2018.

De zakenreismarkt groeide in 2018 met 12%, wat bewijst dat de Business Premier-service van Eurostar een aantrekkelijk product blijft. Reizigers kunnen hiermee volledig flexibel reizen en hebben de mogelijkheid om tot tien minuten voor vertrek in te checken, samen met een reeks van duurzame menuopties tijdens de reis, in samenwerking met Michelinsterrenchef Raymond Blanc.

Het aantal reizigers uit de VS dat gebruik maakt van Eurostar tijdens hun reis door Europa, is ook toegenomen in 2018. Het aantal reizigers uit de VS groeide met 9 procent. Zij kozen voornamelijk voor het comfort, de snelheid en het gemak van de hogesnelheidstrein tussen de hoofdsteden van Europa.

Eurostar begint derde trein vanuit Nederland

De hogesnelheidstreinverbinding tussen Londen en Nederland, die volgende maand haar eerste verjaardag viert, heeft sinds de lancering in april 2018 meer dan een kwart miljoen passagiers vervoerd. Om aan de vraag aan reizigers te kunnen voldoen, biedt Eurostar nu ook tickets te koop aan voor een derde dagelijkse trein die in juni van dit jaar start. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er binnen afzienbare tijd grenscontroles plaatsvinden op de vertrekstations van Amsterdam en Rotterdam. Vanaf dan kan de hogesnelheidslijn rechtstreeks zonder overstap in Brussel naar Londen St. Pancras plaatsvinden.

Foto: Delft Trains
Archieffoto: Delft Trains