Spoorwegmuseum krijgt een gevonden kunstbeen

Het Spoorwegmuseum in Utrecht is een bijzondere schenking rijker. Het Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen van de NS heeft het museum een grote aluminium kist geschonken die vol bijzondere verloren voorwerpen zit die nooit zijn opgehaald.

In de kist zitten een groot aantal opmerkelijke voorwerpen die reizigers in de trein hebben achtergelaten en nooit hebben opgehaald, waaronder twee kunstbenen, een kunstarm, fotoalbums, autosleutels van Porsche en Aston Martin, een opgezet knaagdier en een communiejurk. Het Spoorwegmuseum gaat deze bijzondere vondsten tentoonstellen in een vitrine in het museum.

Gevonden voorwerpen

Als reizigers iets laten liggen in de trein dan wordt dit 5 dagen bewaard op het station waar het is aangetroffen. Daarna gaan de spullen naar het Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen (CBGV) in Utrecht. Daar worden de voorwerpen drie maanden bewaard voordat ze worden afgevoerd, verkocht of geveilid worden. De opmerkelijke items die het Spoorwegmuseum in bezit heeft zijn van bijzondere aard dat er besloten is om deze op een bijzondere manier te vertonen.

Conservator Tuur Verdonck nam de kist in ontvangst: "Het is van een aantal voorwerpen hoogst opmerkelijk dat deze niet zijn opgehaald. Voor het museum geeft het een aardig inkijkje in wat mensen zoal laten liggen in de trein. Het geeft ook aan met hoeveel zorg en aandacht NS omgaat met de verloren spullen."

Foto: Spoorwegmuseum
Foto: Spoorwegmuseum