NS opent tijdelijk een pingpong-tafel op station Zwolle

Liefhebbers van tafeltennis kunnen vanaf vandaag tot en met vrijdag 1 maart een sportief potje pingpong spelen op het station van Zwolle. Vandaag is er door Nederlands tafeltennisser Bettine Vriesekoop een tafeltennistafel onthuld die gemaakt is van hergebruikt treinmateriaal.

De tafeltennistafel is vanmorgen officieel door Vriesekoop onthuld en staat op Zwolle ter gelegenheid van het NK Tafeltennis. Dit evenement vindt komend weekend plaats in het Landstede Sportcentrum in Zwolle.

Bettine Vriesekoop, ambassadeur van de Nederlandse Tafeltennisbond: "De Tafeltennisbond en NS vinden elkaar als het gaat om beweging. We moedigen namelijk allebei mensen van alle leeftijden aan om te bewegen. Tafeltennis is ideaal om de wachttijd op een station te overbruggen op een actieve manier."

Gerecyceld materiaal

Geheel in de lijn van NS haar ambitie is de tafel volledig duurzaam gebouwd met hergebruikt materiaal. De batjes die tijdens het spel gebruik worden zijn gemaakt van oude afgedankte gele vertrekstaten. De kleding van de tafel is afkomstig van linoleum van de treinvloeren.

De Haarlemse ondernemer David van der Veldt van Veldtwerk heeft de bijzondere pingpong-tafel gebouwd. Al eerder deed hij ervaring op met linoleumlassen bij NS Treinmodernisering, en past deze techniek nu toe bij de tafel.

Ilse de Vos van Eekeren, Manager Duurzamer Ondernemen van NS: "Op dit moment geven wij onze dubbeldekstreinen na 20 jaar trouwe dienst een tweede leven. In 45 dagen strippen wij een rijtuig en bouwen dat volledig weer op, zodat de trein nog eens 20 jaar mee kan." Momenteel keert 86% van het materiaal van een treinna de modernisering weer terug in een zelfde of een andere trein. 11% wordt weer hergebruikt in andere materialen. Uiteindelijk is het volgens Ilse de bedoeling dat er bij een modernisering van een trein 100% van de materialen wordt hergebruikt. "Door de samenwerking met Veldtwerk komen we weer een stapje dichterbij.", vervolgt ze.

Vanaf woensdag 27 februari tot en met vrijdag 1 maart staat de tafeltennistafel in de ruimte van Buitensporig Zwolle. Deze is tussen 12:00 uur en 18:00 uur geopend.

Foto: NS
Foto: NS