Loslopende hond pakt trein naar Leiden

Een labradoodle is dinsdag zelfstandig met de trein van Den Haag naar Leiden gereisd. Het beestje had reisde op eigen initiatief zonder zijn baasje en werd door de politie uit de trein gehaald.

De politie kreeg dinsdag een melding binnen over de hond die door zijn baas het laatst was gezien in de omgeving van de trein op een station in Den Haag.

Toen de politie in Leiden de trein controleerde, bleek de hond languit in de eerste klas van de trein te liggen. De politie heeft het dier welke niet in bezit was van een dagkaartje voor de hond uiteindelijk meegenomen en herenigd met de baas.

'De hond kreeg voor het niet inchecken een waarschuwing', schrijft de politie op Facebook. Een dagkaartje om de hond mee te nemen in de trein kost €3,20 euro, tenzij ze op schoot passen of in een tas of mand.

Twee keer in een maand

Twee weken geleden was er ook al een andere hond ontsnapt uit het oog van zijn baas en nam uiteindelijk de benen op het station van Utrecht Leidsche Rijn om in Utrecht Centraal uit te stappen. Ook deze hond werd door NS-medewerkers weer herenigd met zijn baasje.

Foto: Pixabay
Een labradoodle. Dit is niet de hond die ontsnapt is.
Foto: Pixabay