SGP pleit nog steeds voor station op Staphorst

De SGP-fractie van Staphorst pleit opnieuw voor een treinstation in Staphorst. Volgens de partij scheelt een stop in het Overijsselse dorp vier minuten op de reistijd.

'Een station in Staphorst levert een bijdrage aan een betere bereikbaarheid van het dorp, maar vermindert ook de drukte op de A28 tussen Meppel en Zwolle', berichtte de gemeente Staphorst al in 2017. Een treinstation is niet alleen belangrijk voor de vele jongeren die buiten Staphorst studeren en naar school gaan, maar ook voor de forensen die in andere steden werken, of andersom.

Het verminderen van de reistijd lijkt de SGP een mooie gelegenheid om de lang gekoesterde wens van Staphorst onder de aandacht te brengen. Tijdens de Statenvergadering op 27 februari legt de SGP bij gedeputeerde Boerman de vraag neer of hij bereid is om met het ministerie en de NS het gesprek aan te gaan over de realisatie van een station bij Staphorst.

In 2017 werd al duidelijk dat een station op Staphorst rendabel zou zijn. Echter bleek dat deze pas uiterlijk in 2024 gerealiseerd kan worden. Ook de Nederlandse Spoorwegen hebben enkele jaren geleden nog onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van een station. Hiervoor is het nodig dat er Zwolle, Meppel en verder vier sprinters per uur gaan rijden. Momenteel rijdt er tussen Zwolle en Meppel twee keer per uur een Sprinter.

Archieffoto: Veronica538 (Wikipedia)
Archieffoto: Veronica538 (Wikipedia)