Station Ommen heeft een tweede perron

Reizigers op station Ommen hoeven vanaf nu minder krapper op het station te staan. Vanaf dinsdagmorgen is het nieuwe perron in dienst gekomen. Het nieuwe perron moet de groep wachtende reizigers vanaf nu gaan spreiden. Om hen te verwelkomen op het vernieuwde station werden zij door ProRail getrakteerd op ontbijtkoeken.

De werkzaamheden om het nieuwe zijperron te bouwen zijn in oktober 2018 gestart. Voor de aanleg moesten wel een parkeerplaatsen worden verplaatst naar een andere plek bij het station. Voorheen kende het station van Ommen enkel een zogeheten eilandperron dat tussen twee sporen in ligt, welke erg smal was. Vanaf nu is er een extra zijperron bijgekomen zodat de reizigers bij treinen die gelijktijdig vertrekken niet allemaal meer op hetzelfde perron hoeven te staan.

Niet alleen is er op station Ommen een extra perron bijgekomen, maar ook is het station voorzien van nieuw perronmeubilair, wachtruimten en nieuwe bestrating. Ook is er energiezuinige ledverlichting aangebracht. Ook zijn alle sporen vervangen zodat deze weer een lange tijd meekunnen.

Foto: ProRail
Foto: ProRail