ProRail verfrist interieur op stations Rijngouwe-lijn

De stations tussen Alphen a/d Rijn en Gouda gaan op de schop. Het comfort voor reizigers zal er vanaf de zomer op vooruit gaan waarbij de stations worden voorzien van nieuw interieur.

Voor de vernieuwingsklus heeft ProRail eind januari aannemersbedrijf Van Ooijen gecontracteerd. Zij zullen het comfort op de stations verbeteren wat in lijn loopt met de vernieuwingen die er afgelopen jaren zijn toegepast aan de Rijngouwelijn.

Verbeteringen RijnGouwe-lijn

De afgelopen jaren zijn flinke verbeteringen doorgevoerd op het traject Alphen aan den Rijn - Gouda om reizigers meer comfort en reisgemak te bieden. Zo rijden er sinds 2016, toen de nieuwe concessie van start ging, nieuwe treinen van het type FLIRT, is de frequentie verhoogd van twee naar vier treinen per uur per richting en zijn er twee nieuwe stations verrezen (Boskoop Snijdelwijk en Waddinxveen Triangel).

Op de stations van Alphen aan den Rijn, Boskoop, Waddinxveen Noord en Waddinxveen zal van de zomer het interieur, de verlichting en de omroep worden vervangen. Ook zullen de perrons worden aangepast zodat ze op gelijke hoogte liggen voor een gelijkvloerse instap. Hiermee worden de stations voor mensen met een functiebeperking meer toegankelijker.

Waddinxveen Noord

Op Waddinxveen Noord zorgt de gemeente bovendien voor een grondige herinrichting van het voorplein. Door de ontwerpen op elkaar af te stemmen ontstaat hier een veiliger en toegankelijker station met een duidelijke hoofdingang.

Aannemersbedrijf Van Ooijen zal in korte tijd op de vier stations tegelijk aan het werk zijn. In een grote buitendienststelling in de zomer van 2019 voeren ze in tien dagen het werk uit op de stations Alphen, Boskoop en Waddinxveen. Op station Waddinxveen Noord werken ze 24 dagen. In oktober 2019 moet het werk zijn voltooid.


Afbeelding: ProRail