Arriva past dienstregeling op Maaslijn tijdelijk aan vanwege materieeltekort

Vervoerder Arriva past de dienstregeling op de Maaslijn tijdens de ochtendspits tijdelijk aan. Vanwege materieeltekort heeft Arriva in overleg met de provincie Limburg besloten om de trein tussen Boxmeer en Nijmegen van 08.03 uur te laten vervallen.

Afgelopen maandag vond er een ongeluk plaats op een onbewaakte overweg waarbij er een busje door de trein geraakt werd. Hierbij raakte bestuurder van de bestelbus gewond en raakte de trein beschadigd. De trein wordt voor herstel tijdelijk uit de roulatie genomen. Omdat er op de Maaslijn een beperkt aantal treinen rijden is de capaciteit tijdelijk minder. "In verhouding reizen weinig mensen om 08.03 uur tussen Boxmeer en Nijmegen”, licht Arriva toe. "Door deze rit tijdelijk uit de dienstregeling te halen wordt een trein vrijgespeeld die bestaat uit drie compartimenten. Zo wordt er de hele dag voldoende capaciteit aangeboden op de Maaslijn.", meldt een woordvoerder van Arriva.

Naar verwachting zal het herstel van de trein een maand duren, tot die tijd blijft ook de dienstregeling aangepast.

Volgens ProRail is de overweg aan de Rayerveldweg, waar het ongeluk plaatsvond, inmiddels definitef afgesloten. "Nu er voor de tweede keer binnen een jaar tijd een ongeluk is gebeurd, hebben de weg- en spoorbeheerder in goed overleg met elkaar besloten de overweg vandaag nog (reactie van dinsdag, red.) af te sluiten".

Reisadvies

Door de tijdelijke maatregel van Arriva kunnen reizigers dus de trein van 08.03 uur vanuit Boxmeer naar Nijmegen niet meer pakken. Vervangende treinen zijn die van 8:00 uur en 8:15 uur. Arriva heeft laten weten de capaciteit in van de treinen constant te blijven monitoren.

Foto: Stefan Geertsen
De Maaslijn tussen Nijmegen en Roermond waar Arriva rijdt.
Foto: Stefan Geertsen (Flickr; Creative Commons)