Hoofdconducteur Bram stopt met fluiten

Hoofdconducteur Bram welke bekend is van Twitter fluit vandaag voor de laatste keer de trein af. Speciaal voor dit moment zwaaien veel treinreizigers en liefhebbers hem uit door 'Een Brammetje' te doen en deze op Twitter te delen.

Bram Ageman, zoals de conducteur heet, laat weten dat hij na zeven jaar en een maand zijn rol als conducteur inwisselt voor een andere taak binnen NS. Zijn nieuwe rol zal Regievoerder zijn. Hierbij zal hij vanaf de zomer dit jaar achter de schermen vanuit het Operationeel Controle Centrum Rail in Utrecht klaar zitten om de reiziger van dienst te kunnen zijn bij onverwachte verstoringen op het spoor.

"Na een herinrichting zal van de zomer in vroeg laatdag en nacht cyclus de RegieVoerder altijd klaarzitten om de reiziger van dienst te zijn bij ongeplande verstoringen. Het regelen van wachtverzachters, omreisroutes bedenken (bijv. Metro Bijlmer - Amsterdam Amstel), bussen bestellen, personeel en reizigers op de wal informeren".  Hij benadrukt dat hij nog wel betrokken blijft bij reizigers, maar dan vanaf een andere kant." legt hij uit. Op zijn blog vertelt Bram het hele verhaal over hoe hij in Groningen begonnen is als hoofdconducteur en daarna verhuisd is naar de centralere standplaats Arnhem, waarna hij uiteindelijk hierna een nieuw avontuur tegemoet zal gaan.

#EenBrammetjeDoen

De actie #eenBrammetjedoen ontstond in 2015. Gewapend met een toen nog in gebruikzijnde kniptang maakte hij in 2015 een selfie in een lege trein. Dagblad Metro pikte toen zijn tweet op waarna de hashtag #eenBrammetjedoen ontstond. Veel treinliefhebbers en reizigers volgden zijn actie op waarbij ook zij een selfie in de trein maakten met lege passagiersstoelen op de achtergrond vergezeld met de nieuw geboren hashtag. Door de vele tweets werd #EenBrammetjedoen uiteindelijk zelfs trending topic op Twitter. Ook vandaag op zijn laatste dag als conducteur bij de NS lijkt #EenBrammetjeDoen weer eventjes populair te worden.

Tweets

Brams actie is begonnen met de eerste tweet hieronder. Uiteindelijk is zijn spontane actie door andere liefhebbers opgevolgd die hem graag na wouden doen, waarbij de populaire hashtag ontstaan is.

Een aantal reizigers en liefhebbers kwamen na de publicatie van zijn tweet in de Metro, met hun eigen soortgelijke selfies. Hieronder lichten we een kleine selectie van de vele ontstane tweets uit.

Foto: Conducteur Bram
De selfie waarmee Bram in 2015 bekend werd met #EenBrammetjeDoen
Foto: Conducteur Bram