NS opent pop-up Carrièrestation op Utrecht Centraal

Speciaal voor mensen die graag een baan bij de NS zoeken is er een Carrièrestation in de stationshal op Utrecht Centraal geopend. In deze pop-up store maken bezoekers kennis met NS-medewerkers en kunnen ze informatie krijgen over de verschillende mogelijkheden bij de spoorvervoerder.

De NS biedt rond de 200 vacatures voor allerlei opleidingsniveaus, leeftijden en vakgebieden; van operatie, IT, marketing tot communicatie. Maandag opende president-directeur Roger van Boxtel het Carrièrestation.

Werkgebieden

Geïnteresseerden die binnen stappen krijgen van NS-medewerkers uitleg over de verschillende mogelijkheden. Zo liggen er kansen binnen de werkgebieden: IT (developers en analisten), techniek (engineers en monteurs), marketing en communicatie (adviseurs en projectmanagers), finance (businesscontrollers) en retail (winkelmedewerkers en -managers).

Walter Vos, sinds vorig jaar werkzaam bij IT van NS: “Iedereen kent NS en iedereen heeft wel een beeld bij het werk dat wij doen. Dat vind ik persoonlijk heel aantrekkelijk. Wat minder mensen weten is dat NS ook over een grote IT-afdeling beschikt. Binnen IT ben ik werkzaam op de afdeling data & analytics. Alleen mijn afdeling bestaat al uit 15 teams. Wat mijn werk zo interessant maakt is dat de impact groot is. Dat zorgt ervoor dat je werk er echt toe doet.”

Naast dat geïnteresseerden naar binnen kunnen lopen om informatie te vragen over werk kunnen ze ook een 3D-afbeelding van zichzelf te laten maken waarin ze kunnen zien of een conducteurs-pak of een kiosk-outfit hen goed staat. Deze kunnen ze vervoglens delen op sociale media.

Carrièrestation

Het pop-up Carrièrestation is te bezoeken tot en met zondag 3 februari op Utrecht Centraal, en te vinden in de stationshal tussen de sporen 18/19 en 20/21. Van maandag tot en met vrijdag is het Carrièrestation geopend tot 20.00 uur en in het weekend van 12.00 tot 18.00 uur. Ook hebben ze extra informatie op hun website staan.

Foto: Treinenweb
Foto: Treinenweb