Dronken Duitser maakt gevaarlijke rit aan buitenkant van trein

Een dronken Duitser heeft halsbrekende toeren uitgehaald om zijn trein niet te missen toen hij even uitstapte. Toen de trein op het punt stond te vertrekken sprong de man op de koppeling van de trein en reisde minutenlang mee.

De man stapte gisteravond halverwege zijn rit in Duisburg de trein uit om een sigaretje te roken. Nog voordat hij zijn peukje op had merkte hij op dat de trein zijn deuren had gesloten en weer aan het optrekken was. Hierop besloot de Duitser om op de koppeling van de trein te springen en zichzelf aan de trein vast te houden tot aan zijn bestemming.

Halverwege de rit werd de man door passagiers ontdekt, die vervolgens de aan de noodrem hebben getrokken. De man verklaarde zelf al vijf minuten om hulp te hebben geroepen voordat hij gezien werd. In het Essen werd de man door de politie opgewacht waarna hij een blaastest moest ondergaan. Hier bleek dat hij 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. Hem is een proces-verbaal opgemaakt vanwege het verstoren van het treinverkeer.

Foto: Raimond Spekking (Wikipedia)
Het station van Duisburg.
Foto: Raimond Spekking (Wikipedia)