Verkoop Jazz Night Express Rotterdam - Berlijn van start

Zondag is de verkoop gestart voor de Jazz Night Express, een particuliere nachttrein die 28 juni moet vertrekken vanuit Rotterdam, via Amsterdam naar Berlijn. Zondag 30 juni is het de bedoeling dat de nachttrein weer terug keert. Aan boord van de trein is er ruimte voor 450 reizigers.

De eerste, enkele tientallen, reizigers hebben inmiddels een ticket geboekt. Een enkele reis kost 149 tot 159 euro in het ligrijtuig, Een retourtje kost 288 euro. Wie een eigen couchette-coupé wilt, betaalt 1.440 euro bij een retourtje . Een coupe biedt plaats voor 5 personen. In het slaaprijtuig kost een losse plek 478 euro voor een retourtje. Een eigen slaapcabine kost 1.434 euro (maximaal 3 personen).

Duurder, maar bijzondere ervaring

Daarmee is de Jazz Night Express in veel gevallen aanzienlijk duurder dan de reguliere normale intercity. De initiatiefnemers willen de reizigers een bijzondere ervaring bieden. Zo zijn er gratis jazz-concerten aan boord. Initiatiefnemer Chris Engelsman had liever goedkopere tarieven kunnen aanbieden, maar de kosten om een trein te huren zijn hoog.  "Dat is een beetje frustrerend, maar we bieden een bijzondere ervaring. We hopen dat het volgend jaar goedkoper kan", vertelde Engelsman eerder tegenover Treinreiziger.nl.

Voldoende interesse noodzakelijk

De treinrit kan alleen doorgaan als er voldoende interesse is. "Maar als het aantal boekingen zo door blijft lopen, dan komt het wel goed", zegt initiatief Chris Engelsman. Hoeveel boekingen er precies nodig zijn om de rit te garanderen, wil hij niet zeggen. Volgens Engelsman is dat ook nog niet precies duidelijk, omdat er nog met diverse partijen gesproken wordt.

Dienstregeling Jazz Night Express

Op vrijdagavond 28 juni zal de trein rond 19:15 uur uit Rotterdam Centraal vertrekken richting Amsterdam Centraal. Daar vertrekt de trein rond 20:30 uur. In Berlijn wordt de trein zaterdagochtend rond 7:30 uur verwacht, op station Zoo.

Zaterdagavond 29 juni vertrekt de trein rond 21:30 uur uit Berlijn Zoo weer richting Nederland. Zondagochtend komt de trein omstreeks 8:30 uur aan in Amsterdam, en rond 9:45 uur in Rotterdam.

Afbeelding: Jazz NightExpress
Afbeelding: Jazz NightExpress

Bron: Treinreiziger