DB Cargo schaft 100 Vectron locomotieven aan

Siemens Mobility en DB Cargo AG hebben een raamovereenkomst getekend voor de levering van 100 meerspannings-locomotieven van het type Siemens Vectron.

Al eerder was er sprake van een levering van 40 stuks van deze meerspannings-locomotief. Daar komen er 60 locomotieven van bij. De honderd locomotieven zijn bedoeld voor grensoverschrijdend vervoerd in verschillende Europese landen, waaronder Nederland. De levering van de locomotieven start in februari 2019 en zal in juni 2020 worden voltooid.

De locomotieven die in dienst zijn van DB Cargo hebben een maximumvermogen van 6,4 megawatt en een maximumsnelheid van 160 km/h. Ze zijn uitgerust met de nodige treinbeveiligingssystemen en het Europese ERTMS-veiligheidssysteem.

Europees meer dan 800 Vectrons

Siemens Mobility heeft meer dan 800 Vectrons verkocht aan in totaal 41 klanten. Deze locomotieven zijn actief in Oostenrijk, Bulgarije, Kroatië, Tsjechië, Finland, Duitsland, Hongarije, Italië, Nederland, Noorwegen, Polen, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Zweden, Zwitserland en Turkije.

Foto: Siemens Mobility
Foto: Siemens Mobility