Strukton Rail neemt Italiaans spoorbedrijf CLF Group volledig over

Strukton Rail heeft zijn belang in het Italiaanse spoorbedrijf CLF Group (Costruzioni Linee Ferroviarie) uitgebreid van 60% naar 100%. Afgelopen dinsdag nam Strukton Rail de overige 40% van de aandelen over waardoor ze volledige eigenaar van het bedrijf zijn.

Strukton Rail heeft al sinds 1998 een belang in CLF, en verkreeg in 2013 een meerderheidsbelang. CLF Group bestaat uit CLF SpA en de dochterondernemingen UNIFERR (Alessandria), S.I.F.EL (Spigno Monferrato in de provincie Alessandria) en het engineering-bedrijf TES (Bologna). Banco BPM SpA heeft een rol gespeeld in de financiering.

CLF Group

CLF Group is een toonaangevend bedrijf, actief op het gebied van ontwerp, bouw, onderhoud en vernieuwing van diverse spoor-,tram en metrolijnen in Italië. Ook zijn ze actief op de markt  van Algerije, Marokko, Venezuela en Bulgarije. CLF Group telt 667 medewerkers en had in 2017 een omzet van 167 miljoen euro.

Strukton Rail en CLF werken al een aantal jaar intensief met elkaar samen. Zo maken ze onder meer gebruik van elkaars gespecialiseerde apparatuur voor het onderhoud van het spoor en de omliggende infrastructuur. Een voorbeeld van de samenwerking tussen beide partijen vond plaats tijdens het onderhoud aan het spoorwegnetwerk in Nederland en Denemarken. Ook wordt er door hun samengewerkt om de nieuwe Internet Of Things innovaties te kunnen gebruiken in hun projecten.

Foto: Joost J. Bakker (Wikipedia)
Een werklocomotief van Strukton Rail op station Zutphen.
Foto: Joost J. Bakker (Wikipedia)