PvdA wil einde aan overvolle treinen tussen Enschede en Zwolle

De PvdA ziet graag een oplossing voor de overvolle treinen op het traject tussen Zwolle - Enschede. Volgens de fractie zijn de treinen vaak zo vol dat reizigers op Heino moeten achterblijven.

Op het traject is het vaak zó druk, dat reizigers die in Heino in moeten stappen niet mee kunnen. "Het lijkt erop dat de treinen vaak te kort zijn", aldus het Statenlid. Volgens hem lijkt de lijn nu onder zijn eigen succes ten onder te gaan.

Klachten

Plaatselijk Belang Heino verzamelt klachten van reizigers. Hiermee hopen ze dat Keolis de problemen oplost. Ook schreef de lokale partij deze week een brief aan de provincie. waarin ze gevraagd wordt om actie te ondernemen. De fractie denkt dat twee treinstellen in de spits en duidelijke afspraken tussen vervoerder Keolis en de provincie het probleem kunnen oplossen.

Onderhoudswerkzaamheden

Tegenover RTV Oost liet Keolis weten dat ze afgelopen maanden met onvoorzien onderhoud aan treinstellen te kampen had. Dat onderhoud is inmiddels uitgevoerd. Hiermee verwacht de vervoerder dat het probleem zich snel zal oplossen.

Foto: Treinenweb
Het perron op Zwolle voor de stoptrein naar Enschede (Foto: Treinenweb).