Stadler levert treinen voor FAL Apulia in ItaliŽ

Stadler blijft uitbreiden in Italië. De vervoerder Ferrovie Appulo Lucane (FAL) in de streek van Puglia (Apulië) gaat akkoord met een extra levering. Het raamcontract omvat acht driedelige smalspoor diesel-treinen met een waarde van 45,6 miljoen euro. Tegelijkertijd is de eerste bestelling voor vier treinen met een waarde van 22,8 miljoen euro ondertekend. De nieuwe treinen worden binnen 24 maanden geleverd.

Avvocato Rosario Almiento, FAL President en Maurizio Oberti, Stadler Sales Manager Italië, hebben een raamcontract getekend voor acht treinen en het contract voor de eerste bestelling voor vier driedelige op maat gemaakte treinstellen.

Met de vier bestelde treinen heeft de FAL in totaal 23 nieuwe generatie smalspoor-dieselvoertuigen, de grootste en modernste smalspoorvloot in Italië. De voertuigen worden gebruikt op het smalspoornetwerk met een spoorbreedtte van 950 mm in Apulië en de aangrenzende Basilicata. Onder andere zal de route Bari-Altamura-Matera worden gebruikt. De levering van de vier bestelde voertuigen is gepland binnen 24 maanden.

Meer over de treinen

De carrosserieën van de nieuwe FAL-treinen bestaan ​​uit de lichtgewicht aluminium. De asbelasting komt neer op infrastructuurvriendelijke 12 ton. De 52,5 meter lange treinstellen hebben een lageinstapvloer en zijn voorzien van emissiearme, krachtige dieselmotoren.

De FAL biedt plaats aan 54 passagiers, en er is ook ruimte om te staan. De totale capaciteit is 306 personen. Voor mindervaliden is er een rolstoel-toegankelijk toilet beschikbaar. In de gehele trein is airconditioning aanwezig. De treinen kunnen worden gekoppeld tot drie stuks.

Foto: Stadler
Foto: Stadler