Bas (12) vestigt nieuw record pianospelen op stations

De 12-jarige Bas Schipper heeft zondagnacht een nieuw record gevestigd door achtereenvolgens op alle 16 stationspiano’s van NS te spelen in 18 uur en 10 minuten. Bas haalde met zijn actie 33.827 euro op voor het Diabetes Fonds. Bas is blij met het ingezamelde bedrag.

Hij vertelt: "Mijn streven was 5.000 euro, dit had ik nooit verwacht. Ik hoop voor mijn zus, en iedereen met diabetes, dat in de toekomst deze ziekte genezen kan worden. Met mijn actie hoop ik daar een klein beetje aan bij te hebben gedragen." Doneren is nog steeds mogelijk via de actiepagina van Bas.

De muzikale treinreis van Bas begon ‘s ochtends vroeg op station Maastricht en eindigde na middernacht op station Veendam. "Met mijn actie wil ik via mijn online pagina geld inzamelen zodat mijn zus en alle andere mensen die diabetes hebben misschien wel kunnen genezen", vertelt Bas Schipper. Gitarist Stephanie Habets - Heuperman kwam hem muzikaal ondersteunen

Recordpoging

De vorige recordhouder was Ernesto Dennis uit Hilversum. In 19 uur en 15 minuten speelde hij op alle zestien stationspiano’s in Nederland.

Archieffoto: TahR78
Archieffoto: TahR78