Zwitserse SBB schaft FLIRT aan voor overname traject Bern-La Chaux-de-Fonds

De Zwitserse vervoerder SBB en Stadler hebben een contract getekend voor de levering van zeven nieuwe FLIRT-treinen. De stellen zullen vanaf december 2020 gaan rijden op de Bern-La Chaux-de-Fonds-lijn die van de BLS wordt overgenomen.

Toni Häne, hoofd van SBB Passenger Transport, en Thomas Ahlburg, groeps-CEO van Stadler, hebben deze week in Zürich het contract getekend welke een waarde heeft van ongeveer 57,5 miljoen euro. Er  is voor de SBB een mogelijkheid om hun materieelvloot met nog eens zeven treinstellen aan te versterken.

Vanaf december 2020 zal SBB de Bern-La Chaux-de-Fonds-lijn integreren als IR66 in haar langeafstands-netwerk als onderdeel van de nieuwe concessie voor langeafstands-verkeer. Zo is de Neuchâtel Jura verbonden met het Zwitserse langeafstandsverkeer van de SBB.

De zeven nieuwe treinen 'Mouette' (Frans voor Zeemeeuw) genaamd, zullen vanaf volgend jaar worden gebouwd. De oplevering wordt in 2021 verwacht. De trein is vierdelig en heeft 27 ruime zitplaatsen in de eerste klas en 154 zitplaatsen in de tweede klas. Ook zal de trein door de standaard lage vloer van de FLIRT toegankelijk zijn voor mindervaliden zoals personen met een rolstoel of scootmobiel. Alle zitplaatsen zijn voorzien van een stopcontact zodat reizigers hun apparatuur kunnen opladen. Ook zal er camerabewaking aan boord zijn en schermen met reisinformatie.

Foto: Stadler

Foto: Stadler

Foto: Stadler

Foto: Stadler
Foto: Stadler