Provincies willen intercitystop Driebergen-Zeist en Veenendaal-De Klomp niet verliezen

De provincies Utrecht en Gelderland wil de stop van intercitytreinen op Driebergen-Zeist en Veenendaal-De Klomp niet verliezen. Ook pleiten ze bij het ministerie om de spits-sprinter tussen Breukelen en Veenendaal-Centrum ook in de dal uren in te zetten.

Het advies is zowel door de provincies als door Utrechtse en Gelderse gemeenten ondertekend. Zij pleiten gezamelijk voor een nieuw model in de dienstregeling waarin de treinen moeten gaan rijden: Zo moeten er zes intercity's per uur tussen Schiphol en Arnhem gaan rijden, waarvan er vier doorrijden naar Nijmegen. Van die laatste moeten er twee per uur in Driebergen-Zeist en Veenendaal-De Klomp stoppen.

Ook willen zij vier sprinters per uur tussen Breukelen en Veenendaal-Centrum, waarvan er twee doorrijden naar Rhenen en naar Amsterdam. In de huidige dienstregeling is dit alleen mogelijk in de spits, buiten die uren zijn er maar twee sprinters op het traject.

De Valleiregio heeft aangegeven blij te zijn met het advies. ''We willen dat onze regio in de toekomst goed bereikbaar blijft en vertrouwen erop dat de minister het advies van de provincies overneemt."

Foto: Maurits90
Station Driebergen-Zeist (Foto: Maurits90)