Mogelijk camera's rond station Enkhuizen

De burgemeester en wethouders van de gemeente Enkhuizen erkennen het feit dat veel inwoners zich onveilig voelen in en rond het stationsgebied. Op vragen van de CDA-fractie hebben ze aangegeven te willen laten onderzoeken welke wettelijke mogelijkheden er zijn voor camera's op het station.

Uit cijfers van de politie blijkt dat er vorig jaar 28 aangiftes van fietsdiefstallen rond het station zijn binnengekomen. Dit jaar ligt het aantal diefstallen veel hoger met al 49 aangiftes tot september. Volgens het Noordhollands Dagblad zijn dit ook gestolen auto's, tassen en zakkenrollers. Het aantal meldingen van vandalisme lijkt wel terug te lopen. In 2017 waren er nog twaalf meldingen van vandalisme op het station. Dit jaar nog maar twee, ook zijn de meldingen van (jeugd)overlast gelijkgebleven met in vergelijking vorig jaar dit jaar maar ook een melding.

In de gemeente Leiden zijn veel positieve ervaringen met cameratoezicht op het station. Er konden veel fietsendieven, wildplasser, bedelaars en graffitispuiters opgepakt worden, dankzij cameratoezicht. Ook in Woerden is er geïnvesteerd in camerabwaking rond het station.

Foto: Intel Free Press
Archieffoto: Intel Free Press