Twindexx van Bombardier toegelaten tot Zwitserland

De Zwitserse 'Bundesamt für Verkehr' heeft op 14 november 2018 de exploitatievergunning voor de Twindexx dubbeldekstreinen van Bombardier uitgegeven aan de Zwitserse spoorwegen (SBB). De treinen zullen intercity- en interregionale ritten rijden.

De toelating is een belangrijke stap voor de nieuwe dienstregeling die van start gaat op 9 december 2018. De verleende exploitatievergunning is beperkt tot twee jaar. Dit heeft echter geen enkele invloed op de activiteiten van SBB of zijn passagiers.

Twindexx

De Twindexx Swiss Express biedt reizigers van de SBB een moderne, comfortabele dubbeldekstrein voor treinreizen over lange afstanden. De trein biedt tot 1.300 zitplaatsen, veel ruimte voor bagage, gemakkelijke instap voor alle passagiers, stopcontacten in alle coupe's, een modern reisinformatiesysteem en elektronische stoelreserveringen. Afhankelijk van de inzet van de treinen kunnen treinen worden uitgerust met een restauratiewagon, een gezinscompartiment. Alle treinen zijn voorzien van brandmeldinstallaties en videobewaking voor extra veiligheid en veiligheid en dankzij een hogere energie-efficiëntie zijn ze milieuvriendelijk, zelfs bij snelheden van 200 km / uur.

Levering

De levering van de treinen was aanvankelijk gepland voor de jaren 2013 tot 2019. Later werd gezegd dat de treinen geleidelijk vanaf eind 2016 in zouden stromen. In 2017 werd bekend dat levering onwaarschijnlijk lijkt voor 2018 en 2019. De treinen zullen rijden op de trajecten voornamelijk op de lijnen Genève-St. Gallen, Romanshorn-Brig en Lucerne-Konstanz. In een latere fase zullen de treinen naar München rijden.

Foto: Bombardier
Foto: Bombardier