'Mogelijk compensatie voor omwonenden Hoekse Lijn'

Er wordt gewerkt aan een compensatie voor gedupeerden die nog steeds geen gebruik kunnen maken van de Hoekse Lijn, waarvan de indienststelling al diverse malen uitgesteld uiteindelijk in fases werd tot een anderhalf jaar.

Wethouder Jeroen Ooijevaar van Schiedam gaf dit aan tijdens de behandeling van de Schiedamse begroting. "Een periode van vrij reizen zou onderdeel van dat plan kunnen zijn", gaf hij aan. "Maar dat is aan de RET en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Ik kan u niet garanderen dat ik voor een maand gratis reizen kan zorgen."

Hij reageerde daarmee op een verzoek van diverse partijen om er bij de RET en Metropool Den Haag - Rotterdam aan te dringen om gedupeerden in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis tegemoet te kunnen komen. Een fractievoorzitter van D66 gaf aan dat dit 'het minste is wat we kunnen doen voor het ongemak'. Ookwerd er door fracties gepleit om nog meer tijdelijke bushokjes te plaatsen tijdens de aankomende winter waarin de nieuwe metro-verbinding nog niet zal rijden. De VVD opperde zelfs voor de inzet van een dubbel aantal vervangende bussen. De wethouder gaf hierop aan dat hij deze wens mee zou nemen.

De ombouw van de Hoekse Lijn tussen Schiedam en Hoek van Holland Strand isnaar een metroverbinding is momenteel al een anderhalf jaar vertraagd. Problemen met de beveiligingssoftware hebben voor een nieuw uitstel gezorgd. Naar alle verwachting gaat deze pas in maart 2019 rijden.

Foto: Crazyperson (Wikipedia; Creative Commons)
Een metro van de RET in Rotterdam
Foto: Crazyperson (Wikipedia; Creative Commons)