Olst-Wijhe ziet niks in verdubbeling van spoor

Als het aan de gemeente Olst-Wijhe ligt, zal er tussen Olst en Deventer geen verdubbeling van het spoor plaatsvinden. Het college van B&W in de gemeente Olst-Wijhe ziet er geen heil in.

Al jaren wordt er een discussie gevoerd over een spoorverdubbeling tussen Zwolle en Deventer.. Recentelijk stelde de GroenLinks, nadat PvdA dit ook deed, al vragen aan het college in Olst-Wijhe over mogelijke spoorverdubbeling op het traject. De partijen menen dat een extra spoor tussen Olst en Deventer nodig is. Groenlinks is van mening dat een extra spoor nodig zou zijn vanwege duurzaamheid. PvdA vindt dat er extra stations moeten komen tussen Zwolle en Deventer, waarbij er een extra spoor voor nodig is.

Goederenvervoer

Het college ziet voorlopig niet in de plannen. “Wij blijven van mening dat een spoorverdubbeling niet bijdraagt aan de leefbaarheid in onze gemeente. Het zal goederenvervoer over het spoor stimuleren, waardoor onze overwegen vaker gesloten zijn.” Ook vreest het college dat reizigers uit Olst-Wijhe naar Arnhem moeten overstappen, waardoor de reistijd toeneemt.

Toch houdt de gemeente de deur in de toekomst op een kier. "In het kader van mogelijke landelijke verbeterde dienstregeling zijn wij altijd bereid te luisteren naar nieuwe argumenten."

Foto: Tipiac (Wikipedia)
Foto: Tipiac (Wikipedia)